Juventus houdt stand en plaatst zich voor finale van Coppa Italia

Juventus houdt stand en plaatst zich voor finale van Coppa Italia

12-06-2020 22:58
2

Juventus is sterk uit de coronastop gekomen en heeft zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De Serie A-koploper had thuis aan een 0-0 gelijkspel genoeg, want de eerste confrontatie werd met 1-1 gelijkgespeeld.

De Serie A gaat volgende week van start, maar de Italiaanse overheid gaf wel toestemming om een week eerder bekerwedstrijden af te werken. En dus werd het Italiaanse voetbal hervat met een kraker van jewelste. Matthijs de Ligt begon bij Juventus in de basis, net als Cristiano Ronaldo. Zlatan Ibrahimovic ontbrak bij Milan.

De openingsfase leverde meteen al genoeg spektakel op. Het had na twee minuten 1-0 moeten staan voor Juventus, maar Douglas Costa verprutste een grote kans. Scheidsrechter Daniele Orsato wees na een kwartier spelen naar de stip na een vermeende handsbal van Milan. Ronaldo, die normaal gesproken iedere strafschop benut, schoot echter op de paal. In januari 2019 miste hij voor het laatst. Nog geen minuut later moest Milan verder met tien na een karatetrap van Ante Rebic.

Het niveau van de openingsfase werd daarna niet meer gehaald. Kansen werden nog wel gecreërd, maar echte grote mogelijkheden bleven uit. Milan bleef tot het laatste moment meedoen en kreeg nog wat kansjes, maar onder meer De Ligt zat er een paar keer goed tussen.

De andere halve finale gaat tussen SSC Napoli en Internazionale.