'Rashford zegde transfer naar FC Barcelona op het laatste moment af'

'Rashford zegde transfer naar FC Barcelona op het laatste moment af'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 11:22ma 01-06-2020 om 11:22

Barcelona is al jaren op zoek naar een spits die op termijn de opvolger van Luis Suárez moet worden. Twee jaar geleden dachten de Catalanen beet te hebben bij Marcus Rashford, maar die trok op het laatste moment de stekker uit de deal.

In 2018 zocht Barcelona al naar een nieuwe spits en de club was vooral geïnteresseerd in spelers met een gunstige contractsituatie, weet El Mundo Deportivo. Daarop kwam Barça uit bij Rashford. De verbintenis van de Engelse aanvaller bij Manchester United liep namelijk in 2020 af en dat zette The Red Devils voor een dilemma: Rashford moest in de zomer van 2019 verkocht worden of hij zou in 2020 gratis de deur uitlopen.

Daarnaast was de Engelsman ook op voetbaltechnisch gebied de ideale optie voor de Catalanen. Hij kon in relatieve rust wennen aan zijn nieuwe omgeving en als hij er klaar voor was om Suárez op te volgen zou het grote podium voor hem gereed gemaakt zijn. Daar zag Rashford zelf ook wel wat in. Hij liet zijn broers onderhandelen met Barcelona en zij kwamen uiteindelijk in de zomer van 2019 tot een overeenkomst.

Op het allerlaatste moment kreeg de spits echter een slecht gevoel over de transfer, schrijft MD. Hij twijfelde of hij zich zou kunnen aanpassen aan nieuwe ploeggenoten, een nieuw land en een nieuwe taal en liet zijn broers de deal toch nog afblazen. United speelde daar gretig op in, bood Rashford een sterk verbeterd nieuw contract aan en daarmee lag de toekomst van de rappe aanvaller alsnog in Manchester.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws