Bayern München-parel geprezen voor zijn snelheid: 'Dat is genetisch bepaald'

Bayern München-parel geprezen voor zijn snelheid: 'Dat is genetisch bepaald'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 17:40za 30-05-2020 om 17:40

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 17:51za 30-05-2020 om 17:51

Kenneth Pérez is erg onder de indruk geraakt van Bayern München-back Alphonso Davies. De Canadees liet na de Bundesliga-hervatting meermaals zien over een geweldig fysiek te beschikken en verrast zijn tegenstanders vaak met zijn snelheid.

"Wat hij natuurlijk écht heel erg mee heeft is zijn snelheid, hij is zo snel deze jongen...", begint Pérez bij FOX Sports vol verwondering over Davies. De analist ziet dat de Canadees goed gebruik maakt van zijn snelheid. "Dan hoef je dus niet altijd goed te staan, want dan los je het wel even op verdedigend. Je ziet wel dat hij soms niet helemaal goed staat, maar dan herstelt hij het ook."

Pérez geeft aan dat het fysieke aspect bij veel voetballers uit Afrika, Davies heeft Ghanese roots, genetisch bepaald is. "De Afrikaanse voetballers waarmee ik gespeeld heb, bijvoorbeeld Cheick Tioté... Hij had een six-pack en hij ging nooit naar de gym. Dat is genetisch bepaald." Naast de Afrikaanse voetballers maakte ook Dusan Tadic veel indruk op de analist. "Nou, die heb ik gevoeld... Het was alsof je op hout sloeg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws