'Coucke stak al 100 miljoen euro in Anderlecht en gaat nog een investeringsronde'

'Coucke stak al 100 miljoen euro in Anderlecht en gaat nog een investeringsronde'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 16:03vr 29-05-2020 om 16:03

Daags na het nieuws van de machtswisseling bij RSC Anderlecht is het nog niet helemaal duidelijk hoe de vork in de steel zit. Wouter Vandenhaute zal voorzitter worden en hij zal samen met Vincent Kompany investeren in paars-wit. Toch blijft Marc Coucke eigenaar én plant hij binnenkort om nogmaals een flinke som te investeren in de club.

"We zijn nu vooral bezig met hoe we zeer snel terug naar de top van België kunnen doorstoten", legt CEO Karel Van Eetvelt uit bij VTM Nieuws. Dan zal er toch nog een pak geld moeten worden geïnvesteerd. Vandaar dat ook Kompany en Vandenhaute hun duiten in het zakje zullen doen.

Maar het grootste aandeel zal nog altijd van Marc Coucke moeten komen. "Hij blijft de belangrijkste aandeelhouder, met ambitie", zegt Van Eetvelt. "Hij gaat nog meer investeren." En dat terwijl de eigenaar van de recordkampioen sinds zijn aanstelling eind 2017 al ruim honderd miljoen euro in de club stak, weet VTM Nieuws.

Tot slot is Van Eetvelt opgetogen met die twee nieuwe pionnen. "Voor Kompany betekent dit dat hij bereid is om zich langer dan zijn huidige contract te engageren." Ook Vandenhaute, die zijn makelaarskantoor Let’s Play links laat liggen en vol voor Anderlecht kiest, vindt Van Eetvelt een positieve zaak.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws