UPDATE: ‘Datum en aanvangsuur bekerfinale Club Brugge-Antwep bekend’

UPDATE: ‘Datum en aanvangsuur bekerfinale Club Brugge-Antwep bekend’

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 17:34wo 27-05-2020 om 17:34

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 20:45wo 27-05-2020 om 20:45

De Bekerfinale kan alsnog dit jaar in het Koning Boudewijnstadion worden gespeeld. De stad Brussel heeft namelijk het licht op groen gezet voor het duel tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC. 

In principe is het de bedoeling dat Club Brugge en Antwerp elkaar op 1 of 2 augustus in de ogen kijken op Heizel. Het duurde even alvorens de stad Brussel haar fiat gaf, maar dat is nu toch het geval. Dat bevestigt Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) bij Sporza.

De bekerfinale moet voor 3 augustus worden afgewerkt. Dat heeft alles te maken met de UEFA. De Europese voetbalbond wil immers op die dag weten welke clubs hun landen zullen vertegenwoordigen in de Europa League en in de Champions League.Club Brugge, Antwerp en de Pro League gingen eerder al akkoord om in het eerste weekend van augustus een bekerfinale te spelen. 

Nog niet honderd procent zeker
De stad Brussel mag dan wel het licht op groen gezet hebben, het is nog niet honderd procent zeker dat de finale er zal komen. De veiligheidsdiensten kunnen zich nog bemoeien en het duel alsnog niet laten doorgaan.

Update: Sporza meldt dat de bekerfinale op zaterdag 1 augustus om 20u30 wordt gespeeld. Dan nemen Club Brugge en Royal Antwerp Football Club het tegen elkaar op in het Koning Boudewijnstadion.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws