Maes ziet Dessers wel meedraaien bij Genk: Een speler die het kan openbreken

Maes ziet Dessers wel meedraaien bij Genk: "Een speler die het kan openbreken"

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 14:01wo 27-05-2020 om 14:01

KRC Genk aast nadrukkelijk op Cyriel Dessers, topschutter bij het Nederlandse Heracles Almelo. Een jong en Belgisch profiel is altijd interessant voor clubs uit de Jupiler Pro League, maar toch gelooft niet iedereen in de meerwaarde van Dessers bij Genk. Peter Maes is wél overtuigd.

De Limburger had Dessers onder zijn hoede bij Sporting Lokeren, waar de aanvaller destijds zelfs zijn debuut mocht maken. "Dessers was een ruwe diamant die nog wat technisch vermogen miste. Hij had nog wat tijd nodig om zich te integreren, maar twijfelen deed hij niet. Hij wist waarmee hij bezig was", schetst Maes bij Sporza.

"Zijn atletisch vermogen was enorm. Nooit was hij geblesseerd", herinnert de huidige trainer van Lommel SK zich. "Op training werkte hij heel hard en hij dacht ook na over situaties. Het is een jongen die niet te snel uit zijn lood te slaan is. Ik denk dat hij het daaropvolgende seizoen meer speelkansen verwacht had. Hij heeft er dan voor gekozen om op een lager niveau speelminuten te vergaren en wedstrijdniveau te ontwikkelen". Via OH Leuven belandde Dessers uiteindelijk in de Eredivisie, bij NAC Breda, FC Utrecht en nu dus Heracles.

Surplus voor Genk
Bij Sporting Lokeren volgde dus een afscheid in mineur. "Als je dan ziet dat er nu vijf miljoen geboden wordt, hebben ze daar wel iets laten liggen", aldus Maes. Lokeren is inmiddels failliet. "Maar niet iedereen is rijp op die leeftijd."

"Nu denk ik dat hij weer klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. In de kern van Genk zou hij zeker niet misstaan. Hij is een speler die het kan openbreken wanneer een ploeg het moeilijker heeft en ik ben ervan overtuigd dat hij overal wel zijn doelpunten zal maken", besluit Maes positief.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Dessers een meerwaarde zijn voor Genk?

(1158 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws