Tegenaanval Waasland-Beveren kan ook Club Brugge schaden: titel op de helling

Tegenaanval Waasland-Beveren kan ook Club Brugge schaden: titel op de helling

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 12:21do 21-05-2020 om 12:21

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 12:41do 21-05-2020 om 12:41

De démarche van Waasland-Beveren zet de gehele Jupiler Pro League opnieuw op de helling. De fusieclub besliste na rijp beraad om naar het BAS te stappen om haar gedwongen degradatie aan te vechten. Als het BAS gratie zou verlenen, heeft dat ook voor Club Brugge gevolgen.

De Algemene Vergadering van de Pro League van afgelopen vrijdag blijft nazinderen. Daarin werd besloten dat Club uitgeroepen werd als landskampioen en Waasland-Beveren naar Eerste Klasse B moest degraderen. Daar zijn de Waaslanders het echter helemaal niet mee eens. Zij zullen dat verdict nu aanvechten bij het BAS.

Concreet zal Waasland-Beveren vragen om alle beslissingen die de Pro League afgelopen vrijdag nam, te vernietigen. Dat zou dus betekenen dat Club Brugge haar titel alsnog kwijtspeelt én dat het competitieformat voor de komende jaren weer bepaald moet worden. Op de vergadering was er een consensus over een vervolg met zestien clubs, met vanaf het seizoen 2021-2022 weer de huidige Play-Off-formule.

Competitie schrappen ... of met achttien
Waasland-Beveren pleit in de eerste plaats voor een complete annulatie van het voorbije seizoen. "Vergelijk het met de beslissing in Nederland", aldus clubadvocaat Tom Rombauts bij Het Laatste Nieuws. "Club is in de ogen van de meeste mensen de morele kampioen, maar als zij zoveel belang hechten aan de titel kan voor ons ook een competitie met achttien. Die vraag kunnen we eventueel aan het BAS voorleggen. Wij hebben OHL en  Beerschot er ook graag bij, maar op dit moment moeten we alle middelen en argumenten aanwenden in het belang van Waasland-Beveren."

"In een overmachtsituatie kan men beslissingen nemen, maar wij menen dat een annulatie van de competitie het meest juridisch correct is. De coronacrisis treft alle clubs. Nu schuift men de lasten door naar één club. Dat is zeer zuur omdat wij sportief nog alle troeven hadden om ons te redden. Dat maakt het pijnlijk", besluit Rombauts.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Waasland-Beveren kans maken bij het BAS?

(1033 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws