Format van JPL aanpassen als we geen oefenwedstrijden kunnen spelen

"Format van JPL aanpassen als we geen oefenwedstrijden kunnen spelen"

06-05-2020 18:03 Laatste update: 18:13
20

De reacties na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om tot 31 juli niet te voetballen, levert een hoop reacties op. Ook KV Kortrijk-voorzitter Jozeph Allijns heeft zo zijn kijk op de maatregel en de gevolgen die er aan vast hangen.

Allijns blijft echter wel met een hoop vragen achter. "Er blijft toch nog veel onduidelijk", zegt hij bij Het Nieuwsblad. "Hoe zit het met de oefenwedstrijden? Als we die niet mogen spelen, kunnen we onmogelijk in augustus beginnen voetballen. We hebben immers zes weken voorbereiding nodig en er moeten oefenduels worden gespeeld."

"Dat kan niet anders", gaat hij verder. "Dan zie ik geen andere mogelijkheid dan het format voor volgend seizoen aan te passen. Begin september beginnen en dan nog 30 wedstrijden in de reguliere competitie en 10 in de play-offs spelen is onmogelijk. Het was nu al dringen en we begonnen al eind juli."

Op 15 mei staat de Algemene Vergadering van de Pro League gepland. Wellicht weten we dan hoe het komende seizoen eruit zal zien en wat er beslist wordt over andere vraagtekens zoals de bekerfinale en degradatie/promotie.