PSG moet thuishaven buiten Frankrijk zoeken bij Champions League-herstart

PSG moet thuishaven buiten Frankrijk zoeken bij Champions League-herstart

Gepubliceerd: dinsdag 28 april 2020 om 22:30di 28-04-2020 om 22:30

Laatste update: woensdag 29 april 2020 om 07:30wo 29-04-2020 om 07:30

Paris Saint-Germain zit met een probleem, als het Champions League-seizoen nog hervat kan worden. De Ligue 1-koploper kan in dat geval geen thuiswedstrijden spelen, aangezien de Franse overheid dinsdag een streep heeft gezet door alle grote evenementen tot aan 1 september.

Het betekent dat het Ligue 1-seizoen per direct is afgelopen. De Champions League wordt mogelijk wél hervat: PSG verzekerde zich vlak voor het uitbreken van het coronavirus van een plek in de kwartfinale, door Borussia Dortmund in een leeg Parc des Princes opzij te zetten.

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi benadrukt dat PSG de Champions League wél wil uitspelen en ziet geen andere optie dan uitwijken naar het buitenland. "We respecteren het besluit van de Franse overheid, maar wij willen actief blijven in de Champions League. Als het niet in Frankrijk kan, dan maar in het buitenland, volgens de best mogelijke omstandigheden voor onze spelers en alle andere werknemers", wordt de preses geciteerd door het ANP.

De UEFA hanteert momenteel twee mogelijke scenario's voor het restant van het Champions League-seizoen: tijdens de zomermaanden op midweekse dagen buiten de reguliere competitie om spelen, net zoals tijdens het reguliere seizoen het geval zou zijn, óf een mini-toernooi aan het einde van het seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws