UPDATE: 'Inter ziet corona-uitspraak van Lukaku door de vingers'

UPDATE: 'Inter ziet corona-uitspraak van Lukaku door de vingers'

22-04-2020 11:12 Laatste update: 23-04-2020 13:50
12

Internationale is niet opgezet met de bekentenissen die Romelu Lukaku dinsdag deed bij Kat Kerkhofs. De Rode Duivel zei dat bijna de volledige ploeg ziek was in januari. Inter beweert nu dat Lukaku enkele schepjes bovenop de waarheid heeft gedaan.

"In januari hadden we een week vrij. We kwamen terug en ik zweer dat er 23 van de 25 spelers ziek waren. Geen grap", vertelt hij in een Instagramgesprek met Kat Kerkhofs voor VIER. "We speelden thuis tegen het Cagliari van Radja Nainggolan en na 25 minuten moest één van onze verdedigers van het veld. Hij kon niet meer en viel bijna flauw."

Inter roept Lukaku nu terug en noemt zijn uitspraken ongegrond, aldus Het Laatste Nieuws. De speler waar Lukaku het over had, Milan Skriniar, had inderdaad griepklachten. Naast hem moesten bleven nog twee anderen nadien aan de kant wegens diezelfde klachten.

Inter benadrukt dus dat er nooit 23 van de 25 spelers ziek waren, al sluit het niet uit dat er enkele spelers wel eens last hadden van gezondheidskwaaltjes in die periode. Het Laatste Nieuws concludeert door de twee kanten van het verhaal in vraag te stellen. "Overdreef Lukaku of wil Inter een potje toegedekt houden?"

Update: Inter voelt zich niet geroepen om een statement te publiceren, maar is volgens La Gazzetta dello Sport niet blij met de uitlatingen van Lukaku. De Rode Duivel is aangesproken door de club en heeft volgens La Repubblica zijn excuses aangeboden.

Update: Inter heeft de excuses van Lukaku aanvaard. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze krant was de 'sorry' van de Rode Duivel voldoende. Inter legt hem geen straf op. De club oordeelt dat Lukaku slechts licht in de fout ging. Een sanctie was dus niet nodig.