Martinez is bijna einde contract: Blijven werken voor de toekomst van de Duivels

Martinez is bijna einde contract: "Blijven werken voor de toekomst van de Duivels"

19-04-2020 15:01 Laatste update: 16:54
4

Bondscoach Roberto Martinez zou ons land deze zomer normaal gezien naar een Europese titel proberen te leiden. Met de coronacrisis wordt dat EK een jaar uitgesteld. Voor Martinez is het daarom nog koffiedikkijken naar de toekomst, want eind juni zal hij eind contract zijn.

Martinez sprak zich bij VTM Nieuws uit over zijn persoonlijke toekomst als trainer van de Rode Duivels. "Ik negeer het feit dat mijn contract op 30 juni afloopt niet", zei hij. "Maar ik zal elke dag blijven werken om de toekomst van de Rode Duivels voor te bereiden." Martinez is bovendien al begonnen aan de voorbereidingen voor de Nations League-wedstrijden die in september gepland staan.

"Ik vat de komende tijd aan zoals ik de volgende grote toernooien ook zal doen, zo hoort het ook." Ook voor Martinez is er, net zoals voor de hele wereld, nog maar weinig zeker. "Op dit moment staat alles stil en we komen dichter bij die datum (dat zijn contract afloopt). Al is dat nu niet mijn focus", aldus Martinez.

Hazard
Tot slot had hij ook nog enkele bemoedigende woorden over Eden Hazard, die eind februari uitviel met een blessure. "Hij herstelt goed en kan weldra terug wandelen." De huidige situatie is volgens Martinez daarom zelfs positief volgens Martinez. "De competitie is stopgezet waardoor hij geen wedstrijden mist. We zijn zeker dat hij sterker terugkomt."