Lombaerts koos voor KVO: Ik had met Anderlecht, Club Brugge en Gent gesproken

Lombaerts koos voor KVO: "Ik had met Anderlecht, Club Brugge en Gent gesproken"

12-04-2020 19:15
8

Nicolas Lombaerts bergt op 35-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen op. De laatste seizoenen van de verdediger waren zeker niet zijn gelukkigste. In de zomer van 2017 koos Lombaerts voor Oostende, waar hij een vorstelijk contract ondertekende, ondanks interesse van verschillende andere ploegen. 

"Drie jaar geleden stond ik 200 procent achter die beslissing", vertelde Lombaerts tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik had met Gent, Club Brugge en Anderlecht gesproken, maar daar is niets van gekomen. Ik wou niet meer wachten. Bij Zenit speelde ik minder en de band met coach Lucescu was slecht."

"Na mijn laatste contractjaar met een slecht gevoel Sint-Petersburg verlaten, dat wou ik na al die prachtige jaren absoluut vermijden. KVO leek mij een leuke club: véél Belgen, goeie spelers. Proto, Capon, Siani, Berrier, Jonckheere... Coucke zei: 'De ambitie is niet om kampioen te worden, maar wél om het de topploegen lastig te maken.'"

"Ik besefte dat het allemaal kunstmatig was, maar het stond er wel, de resultaten waren er. Dicht bij mijn ouders, gemakkelijk en goed voor onze dochter. Het was perfect... Achteraf bekeken had ik beter mijn laatste contractjaar bij Zenit uitgedaan en gestopt met voetballen. Maar dat had ik zonder die stap naar Oostende nooit geweten", besloot Lombaerts.