Licentiecommissie stelt vast: 'Immo Standard beschikt over te weinig financiële middelen'

Licentiecommissie stelt vast: 'Immo Standard beschikt over te weinig financiële middelen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 09:00vr 10-04-2020 om 09:00

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 09:02vr 10-04-2020 om 09:02

Standard kreeg geen licentie voor volgend seizoen, dat nu naar het BAS stapt om die beslissing aan te vechten. Volgens Het Nieuwsblad zorgde vooral 'Immo Standard' voor twijfels bij de commissie. Zij staan namelijk in voor het stadion.

Zo is Sclessin niet meer in handen van Standard zelf, maar maakt het gebruik van een erfpacht. 'In februari veranderde Immo Fenura, eigenaar van twee parkings op Sclessin, van naam naar Immobilière du Standard de Liège. Netjes geregistreerd bij de notaris - met de hulp van de vriendin van ­Venanzi, zelf notaris - heeft die bvba het stadion overgenomen.'

'Hoewel Axel Witsel in Immo Standard stapte en er al 1,5 miljoen werd betaald, stelt de Licentiecommissie zich de vraag of de nieuwe stadioneigenaar over voldoende middelen beschikt. Bij de laatste jaarrekening in 2018 vertegenwoordigde het toenmalige Immo Fenura nauwelijks meer dan een miljoen euro', aldus de krant.

Standard maakt zich sterk dat het sowieso een proflicentie binnenhaalt. De Rouches beweren dat ze nog transferbedragen van Razvan Marin en Moussa Djenepo moeten krijgen en dat ook de verkoop van Paul-José Mpoku en Renaud Emond nog niet mee werd verrekend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Standard zijn licentie voor het BAS?

(285 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws