Cercle zet zich lijnrecht tegenover Club en Gent: 'Mensen zoals Van Eetvelt nodig'

Cercle zet zich lijnrecht tegenover Club en Gent: 'Mensen zoals Van Eetvelt nodig'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 10:01di 07-04-2020 om 10:01

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 13:38di 07-04-2020 om 13:38

RSC Anderlecht lanceerde maandag een idee om de Europese inkomsten van de topclubs tijdens de komende drie jaar te verdelen over alle Belgische clubs, om de impact van de coronacrisis op een solidaire manier aan te pakken. Bij Club Brugge is men niet gewonnen voor die gedachte, maar buur Cercle ziet er wél heil in.

In een reactie op het nieuws liet Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, doorschemeren dat hij de oproep van Anderlecht wat hypocriet vindt. Dat paars-wit in financiële problemen zit en volgend jaar hoe dan ook niet actief zal zijn in Europa, doet de wenkbrauwen fronsen. Overigens staat ook KAA Gent sceptisch tegenover het voorstel van Anderlecht.

Bij Cercle Brugge ziet men dat anders. 'Misschien vreemd, doch sterk dat Anderlecht dit aandurft', vindt Vincent Goemaere, voorzitter van de Vereniging. 'We hebben moedige beslissingen en mensen zoals Karen Van Eetvelt nodig in het belang van het Belgische voetbal.' De hashtag #solidariteit die Goemaere daarbij gebruikt, is veelzeggend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal er uiteindelijk een vorm van solidariteitsregeling uitgewerkt worden, denk je?

(1011 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws