Oostende vreest leegloop: Ouders overtuigen en om hun vertrouwen vragen

Oostende vreest leegloop: "Ouders overtuigen en om hun vertrouwen vragen"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 10:02zo 05-04-2020 om 10:02

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 10:13zo 05-04-2020 om 10:13

Coronacrisis of niet, KV Oostende zit nog steeds in diepe financiële problemen. De kustjongens hebben enkele miljoenen nodig om het hoofd boven water te houden, maar de perikelen met ex-voorzitter Marc Coucke zetten een rem op elke stap voorwaarts. Die onzekere situatie laat zich vooral voelen bij de jeugd van KVO.

Steeds meer Oostendse jeugdspelers kiezen eieren voor hun geld en stappen over naar een andere club om hun opleiding verder te zetten. De directeur van de jeugdacademie, Rik Coucke, zucht. "Op de overnamevragen wie, wat, wanneer en hoe hebben wij ook geen antwoord, en de ouders zijn terecht bezorgd", klinkt het bij De Krant van West-Vlaanderen. "Bij sommigen rijst er twijfel over waar en in welke reeks hun kind volgend seizoen zal kunnen spelen."

Hoewel Coucke die ongerustheid begrijpt, wil hij de troeven van KVO nog eens in de verf zetten. "Er zijn duidelijke lijnen en een helder beleid. Ik kan met een simpele druk op de knop weten waar elke euro binnen onze werking naartoe gaat", verzekert hij. "En we slaagden erin alsmaar betere coaches en trainers aan te trekken. De werksfeer binnen de jeugdwerking, zowel tussen medewerkers en ouders, is zeer positief. Dat is allemaal het resultaat van jaren keihard werken. Met al deze argumenten willen we ouders toch overtuigen en om hun vertrouwen vragen."

Oncollegiaal
En toch keren dagelijks jeugdspelertjes Oostende de rug toe. Niet alleen de ouders, ook de omliggende voetbalclubs hebben daar een verantwoordelijkheid in, oordeelt Coucke. "Helaas zijn er clubs die nu al dansen op ons graf en van de situatie profiteren om jonge spelertjes en hun ouders het hoofd zot te maken", toont hij zich verbitterd. "Terwijl we nog niet dood zijn."

"Daar zitten clubs bij die qua jeugdwerking achterop hinken tegenover ons. Ik vind dat niet netjes, zeker als je weet dat er in deze coronatijden niet eens gevoetbald kan worden. Met andere woorden: er is dus best nog tijd en ruimte om een keuze te maken. Onze brief is er eentje van optimisme en hoop. Ik heb zelf helaas geen vat op wat er dagelijks gezegd en geschreven wordt over een mogelijke overname", besluit de directeur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws