'Kompany betaalt in plaats van spelers die tekengeld niet willen afstaan'

'Kompany betaalt in plaats van spelers die tekengeld niet willen afstaan'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 14:22di 31-03-2020 om 14:22

Bij RSC Anderlecht heeft het bestuur en de spelers samengezeten om te onderhandelen welke bijdrage ze zullen doen om hun club te steunen tijdens de coronacrisis. Het nieuws is nu dat Vincent Kompany zal betalen voor de spelers die weigeren om één twaalfde van hun tekengeld af te staan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De onderhandelingen bij Anderlecht omtrent de maatregelen tijdens de coronacrisis zijn pas afgelopen. Alles wat eerder beslist werd, blijft aan de orde. De club garandeerde wel dat de spelers zeker niet in tijdelijke werkloosheid worden geplaatst.

Hét opmerkelijke nieuws aan de bespreking is echter een beslissing van speler-manager Vincent Kompany. Voor elke speler die weigert één twaalfde van zijn tekengeld af te staan, zal Kompany dat uit eigen zak betalen aan de club.

Enkele Anderlecht-spelers konden maar moeilijk leven met het afstaan van hun tekengeld, maar dat zal voor de club dus geen verschil maken. Kompany zelf benadrukt dat iedereen de beslissing zelf kan nemen. "Maar zij die niet betalen, zijn niet solidair."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws