Huntelaar (36) ontvouwt toekomstplannen: 'Als ik alles speelde, was ik topscorer'

Huntelaar (36) ontvouwt toekomstplannen: 'Als ik alles speelde, was ik topscorer'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 09:14ma 30-03-2020 om 09:14

Het is niet uitgesloten dat Klaas Jan Huntelaar aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière zet. Zijn contract bij Ajax loopt af, maar mentaal en fysiek is de 36-jarige spits zéker nog niet aan het einde van zijn Latijn.

Huntelaar keerde in de zomer van 2017 terug in Amsterdam na avonturen in de Spaanse, Italiaanse en Duitse top. Zijn Ajax-verblijf werd sindsdien twee keer verlengd, maar de vraag of het einde in zicht komt voor de routinier klinkt nadrukkelijker dan ooit. "Tja, wanneer is het een mooi moment om te stoppen?", vraagt hij zichzelf af in het Algemeen Dagblad.

"Dat is dus heel lastig. Je wilt niet te vroeg stoppen, want stel dat je spijt krijgt. Je kunt maar één keer stoppen. Maar te laat is ook niet goed, dat je er halverwege het seizoen klaar mee bent. Het moment wil je zelf bepalen, maar kan dat wel? Veel spelers maken volgens mij iets bewust mee, waardoor ze besluiten dat het niet meer kan. Ze hebben een blessure of zijn er mentaal gewoon klaar mee. Maar dat gevoel heb ik nu totaal niet, integendeel zelfs."

De kans is groot dat Ajax het aflopende contract van Huntelaar voor 1 april formeel gaat opzeggen, maar vervolgens kunnen de twee partijen nog in gesprek. "Of Ajax verder wil, geen idee. Voor mij spoken er dus drie opties door mijn hoofd: of stoppen, of door bij Ajax, of bij een andere club."

'Heftige verandering'
Huntelaar voelt niet dat hij klaar is als voetballer. "Op het moment dat ik stop, wordt dat een heel heftige verandering. Voetbal is voor mij nog altijd het leukste wat er is. In de box was ik als baby al met een balletje in de weer. Op het moment dat ik kon lopen, trapte ik tegen een bal. En vervolgens is in mijn hele leven de bal nooit ver weg geweest. Ik kan nog van zo veel dingen genieten."

Fysiek en mentaal heeft Huntelaar naar eigen zeggen niets ingeleverd, terwijl de scoringsdrift ook allerminst is verdwenen. "Ik zal je zeggen, en dat moet je niet verkeerd opvatten, maar als ik alle wedstrijden had gespeeld, had ik nu bovenaan de topscorerslijst gestaan. Die overtuiging heb ik. Moet ook. De drive om elke dag te willen winnen, de beste willen zijn. Volgens mij is dat bepalend hoelang je het volhoudt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws