Martinez kan zijn lof niet op voor Rode Duivel: De beste van de wereld

Martinez kan zijn lof niet op voor Rode Duivel: "De beste van de wereld"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 14:45zo 29-03-2020 om 14:45

Roberto Martinez zit net als iedereen gewoon thuis. Hij zag het aankomende EK met één jaar uitgesteld worden. Spijtig, want doelman Thibaut Courtois was dit seizoen in bloedvorm.

Courtois heeft zich herpakt na een moeilijk begin bij Real Madrid. "Thibaut kwam binnen toen er bij Real behoefte was aan verandering. Het was een moeilijke periode, maar hij is altijd gefocust geweest. Sinds de wedstrijd tegen Galatasaray in de Champions League dit seizoen is hij essentieel geweest voor de successen van Real", aldus Martinez bij AS. 

Courtois had dit seizoen twaalf clean sheets en slikte amper zestien doelpunten. "Hij is nog jong (27 jaar, red.) en kan zonder twijfel records gaan breken als keeper van Real. Thibaut is veel volwassener dan zijn leeftijd doet vermoeden."

Voor Martinez is Courtois duidelijk de beste keeper ter wereld. "Absoluut, dat was op het WK in Rusland ook te zien. Hij was daar de beste, ging naar Real en laat zien kwaliteiten te hebben die anderen niet hebben. Thibaut snapt dat je een probleem hebt als je met Real een wedstrijd niet wint. Dan moet je volwassen zijn, jezelf verbeteren en de volgende wel winnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws