Ooit als tiener bij Real Madrid, nu kondigt Franck zijn voetbalpensioen aan

Ooit als tiener bij Real Madrid, nu kondigt Franck zijn voetbalpensioen aan

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 19:16za 28-03-2020 om 19:16

Voor Kevin Franck zit het voetballen erop. De 37-jarige Aalstenaar heeft besloten om zijn spelerscarrière te beëindigen en trainer te worden. Hij wordt trainer van zijn huidige club, de derdeprovincialer Mere.

Dat valt te lezen bij Het Nieuwsblad. De nu 37-jarige Franck werd even groot nieuws in ons land toen hij zo'n twintig jaar geleden bij Real Madrid belandde. De toen zestienjarige Franck verliet KAA Gent voor de Spaanse topploeg, waar hij met de grote sterren mocht meetrainen.

Een groot succes werd die overstap echter nooit. Hij mocht nooit debuteren bij Real Madrid en kon ook daarna nooit doorbreken. Franck wist zich nooit door te zetten naar het allerhoogste niveau en speelde vooral in de lagere regionen van ons land. Hij kwam uit voor onder andere FCV Denderleeuw, FCV Dender, KVSK United, Eendracht Aalst, KSV Oudenaarde, Londerzeel SK, TK Meldert, KRC Gent-Zeehaven, Rapid Lebbeke en uiteindelijk FC Mere.

Toch is hij niet ongelukkig. "Ik heb al elf jaar lang een goeie job op het ministerie van Financiën, voetbal nog met mijn vrienden bij FC Mere in derde provinciale – al is het mijn laatste seizoen – en zit ook achter de veren van mijn zoontje Nias (8), die nu zelf bij Gent speelt", klinkt het bij Het Nieuwsblad. "Ik vind wel dat dat mag, zeker omdat hij talent heeft. Ik weet het: wat als híj binnen tien jaar zo’n lucratief buitenlands aanbod krijgt? (grijnst) Ik geef toe: ook al liep het voor mij mis, het blijft een moeilijke vraag."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws