Leko geeft een pluim aan Anderlecht: Ploeg om rekening mee te houden

Leko geeft een pluim aan Anderlecht: "Ploeg om rekening mee te houden"

26-03-2020 11:00 Laatste update: 12:53
8

Ivan Leko schijnt in Sport/Voetbalmagazine zijn licht op de Belgische competitie. Hij volgt ook Anderlecht met plezier. Leko geeft aan dat hij gelooft in het project rond Vincent Kompany. 

"Hun start was veelbelovend", geeft Leko aan. "In hun manier om het spel te begrijpen, hun poging om met de bal te spelen… Maar de resultaten volgden niet en toen waren ze vertrokken voor een moeilijk seizoen."

"De laatste weken daarentegen speelde de ploeg heel goed. Ze hebben een collectieve manier van spelen, winnen met ruim verschil, zijn dominant. Je voelt dat de club achter die manier van spelen staat. Als ze volgend seizoen twee of drie goede spelers aan de kern toevoegen, ben ik er zeker van dat ze een ploeg zullen hebben om rekening mee te houden."

Leko denkt dat Anderlecht nu vertrokken is. "Het bevestigt gewoon wat men altijd zegt: projecten hebben tijd nodig. Wat ik indrukwekkend vind met Vincent Kompany, is dat het een belangrijke speler is, die bijna alles gewonnen heeft in het buitenland. En toch: wanneer hij het woord neemt sinds zijn terugkeer naar België, is dat altijd om over het spel te praten. Dat bewijst hoezeer hij van het spel houdt."