Pro League: alle trainingsactiviteiten moeten opgeschort worden tot 5 april

Pro League: alle trainingsactiviteiten moeten opgeschort worden tot 5 april

18-03-2020 16:22
1

De Pro League heeft dinsdag tijdens een telefonische vergadering beslist dat alle groepstrainingen bij onze profclubs geschorst moeten worden tot en met 5 april. Het is wel nog te vroeg om te beslissen hoe en wanneer de competitie zal afgewerkt worden.

De Raad van Bestuur van de Pro League hield dinsdag via Conference Call een vergadering in hoogdringendheid. Het belangrijkste punt op de agenda was uiteraard de coronacrisis. Er is eindelijk duidelijkheid gekomen over de trainingsactiviteiten bij de profclubs.

Bij enkele ploegen werden spelers nog op de club verwacht, bij de andere niet meer. Daar is nu duidelijkheid over. Tot en met 5 april worden alle groepstrainingen opgeschort. Dat ligt in de lijn met de maatregelen die werden opgelegd door de overheid.

Competitieslot
Het blijft vooralsnog koffiedik kijken hoe en wanneer de competitie zal afgewerkt worden. Er liggen drie scenario's op tafel, maar het is nog te vroeg om daar een beslissing over te nemen. De herneming zal pas gebeuren wannneer de trainingen worden hervat.

Er is wel al beslist dat de ploegen niet onmiddelijk moeten hernemen. Ze zullen een redelijke termijn krijgen om de spelers opnieuw wedstrijdfit te maken.