Voetbaldier Mulder blijft noodgedwongen in zijn kot: Therapie zal nodig zijn

Voetbaldier Mulder blijft noodgedwongen in zijn kot: "Therapie zal nodig zijn"

16-03-2020 12:15 Laatste update: 12:30
2

Jan Mulder leeft voor het voetbal, maar dat zal de komende weken niet gaan. Bijna alle competities liggen stil. Voor Mulder is dit duidelijk géén gemakkelijke periode, al ziet hij ook positieve aspecten.

"Je ziet makkelijk zes of zeven volledige matchen in een weekend, eigenlijk is dat een beetje kierewiet", aldus Mulder bij Het Laatste Nieuws. "Als dat allemaal wegvalt, is dat toch ook even een opluchting. Zo'n weekend zonder voetbal dient zich prachtig aan, zeker als je praktisch van aard bent zoals ik. Ik schrijf wat, ik doe wat andere dingen dan anders. (lacht) Zo kunnen we het wel weer een weekje volhouden."

Toch kan Mulder het voetbal niet loslaten. "Natuurlijk mis ik iets, maar ik besef dat dat gemis er komt uit noodzaak. Als ik in de gegeven omstandigheden zou klagen over het missen van een voetbalwedstrijd, zou ik bijna beschaamd zijn."

De competitie zal nog minstens tot april stilliggen. "Mijn vrouw vroeg me gisteren of we een keer zouden rummikubben. Dat heb ik geweigerd. (lacht) Wat denkt ze wel! Nog een week of twee en ik klim tegen de ramen op. Therapie zal nodig zijn. Hebben ze een goeie psycholoog bij Het Laatste Nieuws?"