KV Kortrijk kan in extremis nederlaag tegen Zulte Waregem voorkomen

29-02-2020 21:49
4

Zulte Waregem is er voor een zevende keer op rij niet in geslaagd om een overwinning te boeken tegen KV Kortrijk. Het leek op weg naar een 2-1 overwinning, maar gaf die in extremis nog uit handen.

Beide clubs waren al veroordeeld tot Play-Off 2, maar het zorgde er niet voor dat Zulte Waregem en KV Kortrijk de partij zomaar uit handen gaven. Beide clubs gingen voor die overwinning in de streekderby, die Zulte Waregem al zes keer op een rij niet kon winnen.

De supporters van Zulte Waregem prikkelden hun eigen ploeg ook met een tifo, maar de beste kansen waren toch voor de bezoekers uit Kortrijk. Moffi en Mboyo lieten de voorsprong liggen.

Aan de overzijde kwam Essevee uiteindelijk ook nog tot kansen én een doelpunt. Na een half uur voetballen kon Gianni Bruno voor de gevleide voorsprong zorgen. Nog voor de rust werd het zelfs 2-0 na een strafschopdoelpunt van Davy De fauw.

De tweede helft begon net zoals de eerste, met kansen voor Kortrijk. In tegenstelling tot die eerste partij kon KVK de kansen nu wél afwerken. Revelatie Terem Moffi kon na vijf minuten weer voor wat vuur in de partij zorgen met de aansluitingstreffer.

Kortrijk had weer een nodige dosis vertrouwen gekregen, De Sart fusilleerde de paal. Niet veel later was Moffi alleen op weg naar de gelijkmaker, Bansen kon die voorkomen. Enkele minuten later scoorde hij toch, al werd zijn doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Aan de overzijde was het Larin die hetzelfde overkwam met een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel. Zulte Waregem leek ook op weg naar de overwinning, maar in de allerlaatste minuut werd het toch nog 2-2 via Lucas Tuta. Zo verliest KV Kortrijk voor een zevende keer op rij niet van Essevee.