Roma-coach gelooft in kwalificatie: Heenwedstrijd heeft me niet verontrust

Roma-coach gelooft in kwalificatie: "Heenwedstrijd heeft me niet verontrust"

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 13:27do 27-02-2020 om 13:27

Als KAA Gent naar de achtste finales van de Europa League wil doorstoten, moet het donderdagavond voorbij AS Roma. Na de 1-0 in de heenwedstrijd ligt het voordeel bij de Romeinen, al maakte Gent wel indruk in het Stadio Olimpico, bevestigt trainer Paulo Fonseca.

"De heenwedstrijd heeft me niet verontrust", toont de Portugees zich strijdvaardig bij Het Nieuwsblad, waarna hij wat dieper inzoomt op de Gentse prestatie. "We wisten vooraf al dat Gent een heel sterk team heeft met heel wat fysieke kracht en erg veel offensieve kwaliteiten. Dus we wisten dat het een moeilijke klus zou worden. En dat hebben ze in Rome ook bewezen. De uitgangspositie die ze verwierven is misschien niet ideaal, maar ze zullen er alles aan doen om zich te kwalificeren."

Fonseca heeft alvast goede herinneringen aan de Ghelamco Arena. Als trainer van Shakhtar Donetsk won hij er in 2016 al eens met 3-5. Ook die partij kaderde in de Europa League, weliswaar in de groepsfase. Overigens haalde Shakhtar dat jaar ook in de thuiswedstrijd verschroeiend uit: 5-0. Die cijfers zeggen Fonseca echter weinig.

"Je kunt beide teams heel moeilijk vergelijken", legt de Roma-coach uit. "Er zijn nu eenmaal niet meer zoveel spelers aanwezig die toen ook bij Gent in actie kwamen. Bovendien hebben ze nu ook een nieuwe coach die toch ook een andere speelstijl hanteert. Maar als je mijn mening vraagt, denk ik toch dat dit huidige elftal sterker is dan het team dat ik met Shakthar heb bekampt."

Poll

Wat doet Gent tegen Roma?

(260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws