Bölöni kent het probleem, maar niet de oplossing: Hét wondermiddel bestaat niet

Bölöni kent het probleem, maar niet de oplossing: "Hét wondermiddel bestaat niet"

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 11:31do 27-02-2020 om 11:31

Royal Antwerp FC heeft er een teleurstellende maand februari opzitten. Na een twee op twaalf zijn zowel Sporting Charleroi als Standard Luik over The Great Old gewipt, dat nu vijfde staat. Play-Off 1 is wel, op één puntje na, binnen. Thuis tegen KV Oostende staat er echter meer op het spel.

Dat Antwerp nog buiten de top-zes zou vallen, is simpelweg ondenkbaar. "Ik ben van nature voorzichtig, maar het is wel de bedoeling dat we het nu gaan afmaken", is Laszlo Bölöni duidelijk bij Het Laatste Nieuws. "Even goed hadden we er al kunnen zijn. In de afgelopen weken verloren we van Club Brugge na een doelpunt waarvan ik nog altijd niet weet of het er één was en van Standard na een wereldgoal. Om maar te zeggen dat het ondanks onze twee op twaalf echt niet zó slecht was."

Hét euvel van de voorbije weken is ongetwijfeld het scorend vermogen. In die vier partijen zonder zege maakte Antwerp slechts twee doelpunten. "Het klopt dat onze offensieve efficiëntie omhoog moet en dat enkele spelers hun individuele niveau moeten opkrikken", geeft Bölöni toe. "We doen onze afwerkoefeningen op training, maar dé oefening of hét wondermiddel bestaat niet. Scoren is natuurlijk ook voor een stuk een psychologisch gegeven. Daarom wil ik ook niet te veel over deze kwestie praten, dat werkt alleen maar contraproductief."

Hoe dan ook knelt het schoentje bij de aanvallende spelers bij Antwerp. In 2020 wisten enkel Lior Refaelov en Ivo Rodrigues al een velddoelpunt te maken in competitieverband. Dieumerci Mbokani trof enkel raak vanop de stip.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Scoort Mbokani tegen Oostende?

(183 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws