Mertens is een god in Napoli: “Hoe ze hem toejuichen, dat is geweldig”

Mertens is een god in Napoli: “Hoe ze hem toejuichen, dat is geweldig”

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 10:15do 27-02-2020 om 10:15

Dries Mertens heeft nog één doelpunt nodig om alleen clubtopscorer te worden van Napoli. Tegen FC Barcelona kwam de Rode Duivel op gelijke hoogte van Marek Hamsik met 121 stuks.

Wesley Sonck ziet dat Mertens een god in Napoli is. "Dries is de koning van Napels geworden. Ik heb dat aan den lijve ondervonden gisteren. Hoe de mensen hem toejuichen: "Ciro, Ciro, Ciro." Dat is geweldig”, wordt de voormalige Rode Duivel geciteerd door Sporza.

Mertens scoorde een prachtdoelpunt tegen FC Barcelona. "In de opwarming kon je al veel zien. Zijn traptechniek, rust, beheersing, ... Dat zag je ook allemaal in die goal. Een goeie balcontrole, nog even met de buitenkant van zijn voet die bal een tikje geven en dan heel snel schieten.”

“Zijn lichaam was volledig in evenwicht”, gaat Sonck verder. “Hij weet zeer goed wat hij doet. Ik vond het echt prachtig. Een prachtige goal in zijn eenvoud. Ik verwacht dat zijn 122e doelpunt een parel wordt."

Penalty geweigerd?
"Ik had ook gelezen dat hij in de competitiematch tegen Brescia een penalty niet wou trappen omdat hij zo niet de geschiedenisboeken in wou”, vertelt Sonck. “Maar ik heb het hem zelf niet kunnen vragen, dus ik weet niet of het echt waar is."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws