Mannaert verdedigt mindere vorm Club Brugge: “Dit is een historisch seizoen”

Mannaert verdedigt mindere vorm Club Brugge: “Dit is een historisch seizoen”

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 08:44do 27-02-2020 om 08:44

Club Brugge strijdt nog mee op drie fronten, maar de machine van Blauw-Zwart loopt minder geolied dat in het begin van de competitie. Tegenover Het Belang van Limburg verdedigt Vincent Mannaert de ‘mindere vorm’.

“Het gaat misschien wat moeizamer”, begint Mannaert. “Er liggen twee maanden en een winterstop tussen de loting en die wedstrijden. Let wel, het gaat niet minder in de resultaten. Dit is een historisch seizoen. Qua resultaten spelen we sinds onze promotie in 1967 ons beste seizoen ooit.”

“Eerste met negen punten voorsprong, een bekerfinale én Europees overwinterd. Dat is nog nooit gebeurd”, gaat Mannaert verder. “Onze 17 clean sheets zijn uniek in de geschiedenis van Club. We hebben 67 punten op 81. Dat is in onze historie het op vier na meeste ooit.”

Ook het doelsaldo van Club Brugge is uitstekend. “Een doelsaldo van +42 is ook het vijfde ooit in 61 seizoenen. Sollied, Happel en Gerets haalden wel eens meer punten in de competitie, maar dan liep het in een vroeg stadium mis in de beker of Europees.”

Club Brugge legde de lat voor de winterbreak heel hoog. “En we kwalificeerden ons als eerste Belgische club via die moeilijke voorronde van de Champions League. Ons voetbal voor Nieuwjaar was bijna perfect”, besluit Mannaert.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Mannaert hier gelijk?

(241 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws