'Vormer is het hart van Club Brugge, zijn impact was zo groot'

'Vormer is het hart van Club Brugge, zijn impact was zo groot'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 21:14za 22-02-2020 om 21:14

Club Brugge is de laatste jaren uitgegroeid tot misschien wel de grootste ploeg van België. Dat deed het met Ruud Vormer, die zondag zijn 200ste competitiewedstrijd voor Club Brugge kan spelen. Ivan Leko heeft alleen maar lof voor de Nederlander.

Beide heren hadden niet altijd een even goede relatie, maar Leko blijft toch een grote fan van zijn ex-speler. "Onze eerste weken samen waren 'stressy'. Ruud was net tot kapitein gepromoveerd, omdat we het plan hadden dat we Simons alleen zouden opstellen als het echt nodig was", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ruud zocht zijn weg als aanvoerder, en ik als jonge coach in een topclub. Ik herinner me dat hij me kwam vragen waarom we in een 3-5-2 zouden spelen. 'Die 4-3-3 onder Michel liep toch goed?' (lacht) Typisch Ruud. Hij zegt altijd zijn mening. En vraagt vaak: 'Waarom dit? Waarom dat?' Het bewijst dat hij begaan is. Dat hij wil bijleren en van discussiëren houdt - ik ook", lacht Leko.

Het hart
Onder Leko groeide Vormer uiteindelijk nog meer uit tot een onmisbare pion. "Die 3-5-2 is voor hem en Hans (Vanaken, red.) gemaakt. Eén keer hij dat begon in te zien, geloofde iedereen in het systeem", vertelt Leko.

"Ik heb het eerder al gezegd: Hans is het brein, Ruud het hart. En als Ruud in die twee jaar goed was - mentaal en fysiek -, dan was ook Club top. Was hij het niet, dan hadden we het veel moeilijker. Zo groot was zijn impact", besluit Leko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws