Anthuenis vreest het einde voor Lokeren: Het was knokken om te overleven

Anthuenis vreest het einde voor Lokeren: "Het was knokken om te overleven"

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 12:16za 22-02-2020 om 12:16

Sporting Lokeren zit in slechte papieren. Het faillissement dreigt voor de traditieclub uit het Waasland. Aimé Anthuenis (ex-speler van de club én Lokeraar in hart en nieren) ziet het met lede ogen aan.

Anthuenis denkt spontaan terug aan de jaren waarin Lokeren Europese successen boekte door onder meer FC Barcelona in eigen huis te kloppen. "Iedereen spreekt nu over de gloriedagen, maar ook toen was het knokken om te overleven, en dat is de laatste jaren alleen maar erger geworden. Daar kritiek op geven is gemakkelijk", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Geen emoties
"Als zelfs een monument als Anderlecht, met toch één van de rijkste mannen van België aan het hoofd, geen transfers meer kan doen omdat het geld op is, waarom zou dat een club in tweede klasse niet kunnen overkomen?", aldus Anthuenis.

Wakker liggen van de huidige situatie bij Lokeren doet Anthuenis echter niet. "Ik vind het een triestige gedachte dat Sporting zou verdwijnen, maar ik zou liegen als ik zeg dat het mij emotioneel raakt."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Verwacht jij nog goed nieuws rond Lokeren?

(1933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws