Verbeke spreekt duidelijke taal bij Anderlecht: Compleet krankzinnig

Verbeke spreekt duidelijke taal bij Anderlecht: "Compleet krankzinnig"

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 10:30do 20-02-2020 om 10:30

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 10:32do 20-02-2020 om 10:32

Anderlecht heeft Peter Verbeke aangesteld als het nieuwe hoofd van de scouting, zowel voor de A-ploeg als voor de jeugd. Verbeke klaagt wel aan dat er enorme sommen geld omgaan binnen de jeugdwerkingen.

"Ik merk dat de mentaliteit van makelaars ten opzichte van tieners niet veranderd is", geeft Verbeke aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Het maakt hen niet uit dat een jongen amper dertien jaar is. Welke jeugdspelers zijn doorgebroken in hun respectievelijke eerste ploeg? Dat zijn jongens als Youri Tielemans, Brandon Mechele, Leandro Trossard, Bryan Heynen en Louis Verstraete. Het zijn intelligente jonge spelers die goed omringd zijn en van wie de ouders en makelaars geen geld hebben gevraagd op zeer jonge leeftijd."

De andere kant van de medaille ziet er niet goed uit. "Op uitzondering van Zinho Vanheusden hebben alle jongeren die voor het geld naar het buitenland zijn vertrokken nu moeite om bij hun club titularis te zijn. Mijn buikgevoel zegt mij het volgende: als je aan een dertienjarige geld geeft, zal hij op zijn zestiende het dubbele vragen en trekt hij op zijn achttiende naar het buitenland. Een contract geven aan een jongen van vijftien jaar is compleet krankzinnig. Dat zie je nergens anders. Alleen in het voetbal."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws