Twijfels over Kompany: 'Is zijn aanwezigheid te intimiderend?'

Twijfels over Kompany: 'Is zijn aanwezigheid te intimiderend?'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 08:00ma 17-02-2020 om 08:00

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 08:02ma 17-02-2020 om 08:02

RSC Anderlecht lijkt uitgeteld voor Play-Off 1 na een dure nederlaag (2-0) bij KV Mechelen. Vincent Kompany vertelde dat de rode kaart voor Jérémy Doku deel uitmaakt van het leerproces. Toch vindt chef voetbal Ludo Vandewalle dat Kompany ook eens naar zichzelf mag kijken.

'We zijn nog altijd blij met de terugkeer van Kompany naar de JPL. Grote persoonlijkheid, uitstekende voetballer. Maar er moeten vragen gesteld worden bij zijn invloed op het veld op zijn ploegmaats. Kompany stond twaalf keer aan de aftrap in een competitiewedstrijd dit seizoen. Anderlecht verloor zes keer en haalde 12 op 36 (33,3% van de punten)', klinkt het in Het Nieuwsblad.

De cijfers van Anderlecht met of zonder Kompany zijn dan ook verschillend. 'In de veertien overige duels speelde Kompany niet mee. Anderlecht verloor dan slechts twee keer en haalde 22 op 42 (52,3%). Kompany is nog altijd een uitstekende voetballer en het is niet zo dat hij opzichtig in de fout ging. De reden moet dus elders worden gezocht. Is zijn aanwezigheid te intimiderend?', stelt Vandewalle zich de vraag.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet Kompany kritischer zijn voor zichzelf?

(407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws