Liverpool-trein dendert dankzij Mané ook op bezoek bij Norwich City door

15-02-2020 20:36

Liverpool heeft zaterdag met de nodige moeite gewonnen bij Norwich City in de Premier League. Sadio Mané wist doelman Tim Krul pas twaalf minuten voor tijd te passeren.

Liverpool kwam in de eerste helft bepaald niet sterk voor de dag op Carrow Road. The Reds wisten de thuisploeg nauwelijks in de problemen te brengen. Roberto Firmino was na tien minuten gevaarlijk met een schitterende actie, maar zijn uithaal werd in de kiem gesmoord. Aan de andere kant moest Alisson Becker zelfs katachtig ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

In de tweede helft nam de druk van Liverpool wel steeds meer toe. Tim Krul hield zijn doel met enkele fraaie reddingen echter lange tijd schoon. Vooral na een klein uur maakte de keeper indruk: eerst keerde hij een schot van Mohamed Salah en in de rebound voorkwam hij dat Naby Keïta kon profiteren.

Liverpool-manager Jürgen Klopp besloot in het restant alsnog Sadio Mané in te brengen en dat bleek een gouden zet. De Senegalees brak na 78 minuten op schitterende wijze de ban na een lange bal van Jordan Henderson: 0-1. Daarmee blijft Liverpool op koers voor de eerste Premier League-titel sinds 1990. Ook tanken The Reds vertrouwen voor het Champions League-duel met Atlético Madrid.