Twee assist van Tielemans zijn niet genoeg voor winst tegen Chelsea

01-02-2020 15:20
4

Leicester City en Chelsea hebben zaterdagmiddag een enerverende wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. Chelsea, dat vierde staat, moest de wedstrijd winnen om nummer drie Leicester in het spoor te blijven, maar slaagde daar niet in.

Frank Lampard maakte voor de wedstrijd een grote beslissing door Kepa Arrizabalaga, de duurste doelman aller tijden, te passeren. Voor hem speelde de 38-jarige veteraan Willy Caballero. Kepa keept de laatste maanden wisselvallig en zat al een tijdje op de schopstoel.

De eerste helft op King Power Stadium leverde aanvankelijk maar weinig spektakel op, maar na een stroeve openingsfase kwam de wedstrijd meer los. De spelers van Chelsea schreeuwden na twintig minuten spelen om een strafschop na een vermeende overtreding op Tammy Abraham. Scheidsrechter Lee Mason liet doorspelen, maar ging op advies van de VAR toch kijken. Helaas voor Chelsea legde hij de bal niet op de stip. Namens Leicester waren Jamie Vardy en Benjamin Chilwell dicht bij een doelpunt. Ook Mason Mount (Chelsea) kreeg nog een kans.

Chelsea had in de tweede helft niet lang nodig om op voorsprong te komen. Sterker nog, de eerste beste mogelijkheid werd direct omgezet in een doelpunt. Een corner van Mount werd bij de tweede helft binnengekopt door Antonio Rüdiger: 0-1. Leicester kwam echter razendsnel weer gelijk door Harvey Barnes, die zijn schot na een assist van Tielemans via een Chelsea-speler in het doel zag belanden.

Goals
Het duurde niet lang voor Leicester zelfs op voorsprong kwam. Na 65 minuten schoot Chilwell de 2-1 achter Caballero, die een onzekere indruk maakte, te vroeg uit zijn doel kwam, maar wel weer op tijd terug was. Het schot van Chilwell (op assist van Tielemans) kon hij echter niet tegenhouden. Lampard zette daarna alles op alles om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte. Rüdiger herhaalde zijn kunstje en kopte ook de 2-2 binnen voor The Blues.

Leicester zocht nadrukkelijk naar de winst en kreeg daar ook kansen voor, terwijl ook Chelsea er nog een keer gevaarlijk uit kon komen. Gescoord werd er echter niet meer. Het verschil tussen Leicester en Chelsea blijft acht punten.