Anderlecht moet niet vrezen voor vertrek: Nog anderhalf à twee jaar

Anderlecht moet niet vrezen voor vertrek: "Nog anderhalf à twee jaar"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 13:43vr 13-12-2019 om 13:43

RSC Anderlecht kiest dit seizoen volop voor de jeugd met wisselend succes. Het lijkt bezig aan een overgangsjaar, maar zet wel enkele jonkies in de kijker. Daar is Albert Sambi-Lokonga er één van. De middenvelder wordt al gelinkt aan verschillende clubs, maar bij paars-wit hoeft men nog niet te vrezen.

Ondanks interesse van onder andere Barcelona en Man City, denkt hij nog niet aan een vertrek. "Dat mijn naam bij dergelijke clubs valt, doet me dromen", zegt Sambi-Lokonga bij RTBF. "Dit is waarom ik voetbal speel. Barcelona, dat is de club van mijn voorbeeld Sergio Busquets. Of we op een dag samen zullen spelen? Wie weet? Alles is mogelijk in voetbal."

Sambi-Lokonga wil vooral Anderlecht eerst nog wat helpen. "Ik moet eerst zoveel mogelijk matchen spelen en vandaag zitten mijn gedachten volledig bij Anderlecht. Als ik vertrek, zal het pas ten vroegste over anderhalf of twee jaar zijn", klinkt het.

"Ik zal niet dezelfde fout maken als mijn broer Paul-José en te vroeg naar het buitenland vertrekken (Mpoku vertrok op zijn zeventiende richting Tottenham). Of er een afkoopsom in mijn contract staat? Neen, er wordt geen enkel bedrag genoemd. En er zijn ook geen speciale clausules."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws