Mignolet is verbaasd: “Intrinsiek ligt het niveau heel erg hoog in JPL”

Mignolet is verbaasd: “Intrinsiek ligt het niveau heel erg hoog in JPL”

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 13:29wo 11-12-2019 om 13:29

Simon Mignolet verruilde de Premier League voor de Jupiler Pro League. Bij Club Brugge is de sluitpost verbaasd over het niveau in België.

“Ik ben heel verwonderd over het niveau van de Jupiler Pro League”, wordt Mignolet geciteerd door Het Nieuwsblad. “Er is veel talent - vooral qua snelheid, kracht en techniek. Het grote verschil met bijvoorbeeld de Premier League is dat in België vooral jonge spelers spelen.”

Er zijn nog aspecten waar het beter kan. ”Ze missen ervaring, positionering en tactisch inzicht, waardoor ze nog niet op het niveau van de Premier League staan. Maar intrinsiek ligt het niveau heel erg hoog in België. Dat zie je ook in de resultaten.”

Ook de andere Belgische clubs presteren in Europa. “Niet alleen die van ons, maar ook die van Gent tegen Wolfsburg en Standard tegen Frankfurt. Het is misschien typisch Belgisch dat we onze eigen competitie wat onderschatten, maar het niveau van onze Play-off 1-ploegen moet zeker niet onderdoen voor de competities in de buurlanden.”

Ervaring
Qua ervaring heeft de Jupiler Pro League wel een boos gekregen. “Zeker dit jaar is er een kwaliteitsinjectie gekomen door de terugkeer van spelers als ikzelf, Defour, Mbokani, Mirallas, Kompany, Chadli en Depoitre. Dat zijn spelers die een meerwaarde brengen aan kwaliteit, ervaring en knowhow. Daardoor stijgt het niveau niet alleen qua techniek, snelheid en kracht, maar ook qua intelligentie en tactiek.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Mignolet hier gelijk?

(130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws