OFFICIEEL: Oleg Iachtchouck trekt de deur van Neerpede achter zich dicht

OFFICIEEL: Oleg Iachtchouck trekt de deur van Neerpede achter zich dicht

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 23:18di 10-12-2019 om 23:18

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 23:48di 10-12-2019 om 23:48

Oleg Iachtchouck heeft dinsdag afscheid genomen als jeugdtrainer bij RSC Anderlecht. Hij wil zijn professionele leven een andere wending geven en zal voortaan op zelfstandige basis spelers begeleiden in hun traject. 

Dat meldt paars-wit via zijn officiële website. Iachtchouk was de voorbije seizoenen jeugdtrainer bij Anderlecht, maar hij voelde dat dat uiteindelijk niet helemaal zijn ding was. Daarom kiest de Oekraïner voor een andere uitdaging.

"In die hoedanigheid zullen we Oleg uiteraard nog wel op Neerpede terugzien", stelt Jean Kindermans, directeur van de RSCA-Academy. "Het siert hem dat hij eerlijk is met zichzelf en met de club en op zoek is gegaan naar een rol waar hij zich goed in voelt."

"Oleg zal ons nog veel diensten kunnen bewijzen bij de integratie van spelers bij RSCA. Hij weet perfect welke noden er soms zijn bij jonge spelers. Hij maakte het zelf mee. Zijn ouders waren vaak gastgezin voor spelers van RSCA en werkten ook op Neerpede. Die expertise zal hij nu kunnen delen. We zijn Oleg dankbaar voor zijn engagement als jeugdcoach de voorbije jaren en wensen hem veel succes. Maar we zien hem vast wel snel terug."

Icoon
Iachtchouk werd op zijn zestiende door Anderlecht naar België gehaald. Hij debuteerde in 1996 voor het eerste elftal. De Oekraïener heeft door zijn blessuregevoeligheid nooit zijn volledige potentieel kunnen benutten, maar maakte toch in tien seizoenen 31 goals voor paars-wit. Nadien speelde Iachtchouk nog voor Ergotelis, Cercle Brugge en Westerlo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws