Genk-voorzitter evalueert Wolf: Stappen gezet qua mentaliteit en spelniveau

Genk-voorzitter evalueert Wolf: "Stappen gezet qua mentaliteit en spelniveau"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 18:25ma 09-12-2019 om 18:25

KRC Genk speelt morgen zijn zesde en laatste Champions League-wedstrijd in en tegen Napoli. Voorzitter Peter Croonen wil graag in schoonheid afscheid nemen van het Europese toneel om daarna te focussen op de competitie. Daar moet nieuwe coach Hannes Wolf zijn zijn ploeg naar Play-Off 1 leiden.

Dat is een must volgens Croonen. "Het is de enige route die we nog hebben naar Europa, want in de beker zijn we al uitgeschakeld", vertelde de voorzitter van Genk aan Sporza. "We moeten elke competitiematch spelen om te winnen, want we zijn met veel teams voor dat 6e ticket voor Play-off I."

Croonen ziet vooruitgang bij de regerende landskampioen sinds de komst van de Duitse coach Wolf. "Onder Wolf hebben we stappen gezet qua mentaliteit en bij momenten ook qua spelniveau. In de eerste helft tegen Moeskroen waren we heel sterk en ook tijdens de eerste 15 minuten tegen STVV speelden we heel goed."

"Net als tegen Antwerp. Maar we waren niet goed in Cercle, een wedstrijd die we dan wel winnen. Als we Play-off I niet halen, dan hebben we een mislukt seizoen. Dat moeten we proberen te vermijden", besloot Croonen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws