Vrancken kan opnieuw niet winnen met Mechelen: Had boost kunnen geven

Vrancken kan opnieuw niet winnen met Mechelen: "Had boost kunnen geven"

08-12-2019 15:55
6

KV Mechelen heeft zaterdagavond na twee opeenvolgende nederlagen gelijkgespeeld tegen KV Kortrijk (1-1). Malinwa blijft ondanks de mindere periode meestrijden voor Play-Off 1, maar toch knaagt er iets bij coach Wouter Vrancken. Zijn ploeg had deze wedstrijd altijd moeten winnen.

"We creëerden in de tweede helft vier à vijf open kansen met Togui, Van Damme, Engvall en De Camargo", vertelde Vrancken volgens de website van Mechelen. "Het is echt jammer dat we het niet konden afmaken. We hebben eigenlijk ook niets weggegeven. We komen ongelukkig achter door een positionele fout. Spijtig dat we in die eindfase onze beloning niet kunnen binnenhalen. Met het oog op de toekomst had ons dat wel een boost kunnen geven."

Malinwa is ondertussen gezakt naar de zevende plaats, maar blijft volop meestrijden voor Play-Off 1, al wil de coach daar niet te veel over nadenken. "Als je twee wedstrijden na elkaar verliest, sta je met een heel ander gevoel aan de aftrap. Ik zag danvandaag een positieve evolutie. De intentie en durf om vooruit te voetballen, om ruimtes te creëren, dat hebben we getoond in de tweede helft."

"De verwachtingen liggen te hoog als je niet met onze tweede helft tevreden bent. We zijn bijvoorbeeld ook nooit bezig geweest met Play-Off 1, zeker als je weet wat er twee seizoenen geleden gebeurd is", besloot Vrancken.