Carrière vol tegenslag voor Lestienne, aanvaller liep absolute toptransfer mis

Carrière vol tegenslag voor Lestienne, aanvaller liep absolute toptransfer mis

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 13:14zo 08-12-2019 om 13:14

Maxime Lestienne is weer helemaal terug. De aanvaller is in goede doen bij Standard en groeit naar zijn beste vorm toe. Sinds zijn vertrek bij Club Brugge ging het bergaf bij Lestienne.

In 2014 tekende Lestienne bij het Qatarese Al Arabi, dat hem meteen uitleende. Al liep niet alles volgens plan. "Het was voor mij wel meteen duidelijk dat ik nooit voor hen zou voetballen. In principe zou AC Milan me huren", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Zover kwam het niet. "Zij hadden op dat moment te veel spelers in hun kern en die deal sprong af. Toen belde de voorzitter van Genoa en ik besloot om het een kans te geven. Daar was ik echter niet de Maxime Lestienne van bij Club Brugge."

Weinig plezier
Lestienne kende niet veel plezier in Italië. "Voetballen in de Serie A is moeilijk, vooral tactisch dan. Ik was ook voor het eerst van huis weg, moest me aanpassen aan een nieuwe omgeving. Toch had ik het er naar mijn zin, ik werd uitstekend opgenomen in de groep. Ook later bij PSV ging het goed... tot het overlijden van mijn ouders."

Lestienne koos uiteindelijk voor een transfer richting Rusland. Ook geen geslaagd avontuur. "Rubin Kazan? Al Arabi wilde me niet meer verhuren, enkel verkopen. ­Kazan legde het gevraagde bedrag op tafel. Was ik chaud om naar daar te gaan? Neen – mijn vrouw evenmin. Het financiële deed me opnieuw nadenken. Ik zat er anderhalf jaar, speelde mijn wedstrijden. Ik deed het er best goed. Maar het ­leven in Kazan was moeilijk – het is Moskou niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws