Mazzu wilde creatieve speler naar KRC Genk halen: “Hij wilde graag komen”

Mazzu wilde creatieve speler naar KRC Genk halen: “Hij wilde graag komen”

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 10:15za 07-12-2019 om 10:15

Felice Mazzu werd de laan uitgestuurd bij KRC Genk. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de oefenmeester zich uit over zijn periode bij de Belgische landskampioen.

Buiten meer tijd had Mazzu maar al te graag een creatieve speler binnengehaald. “Cristian Benavente stond bovenaan mijn lijstje en wilde graag komen. Dat het om welke reden dan ook niet is doorgegaan, vind ik jammer. Er is een gebrek aan evenwicht omdat er te veel spelers hetzelfde profiel hebben. Als je op het middenveld met zeven bent voor drie posities kun je niet iedereen tevreden houden, ook al ben je actief op drie fronten.”

De transfers van KRC Genk waren niet allemaal een schot in de roos. “Genk heeft goede transfers gedaan in het tussenseizoen, maar die jongens zijn niet klaar. Hagi, Nygren... dat zijn spelers voor de middellange termijn, daar kun je geen onmiddellijk rendement van verwachten. Vooraf is door het bestuur ook heel duidelijk gezegd dat ze daarmee rekening zouden houden. Daarom herhaal ik het nogmaals: ik had meer tijd verwacht.”

“Théo (Bongonda, red.) is lang geblesseerd geweest”, gaat Mazzu verder. “Eerst aan zijn rug, dan aan zijn enkel. En hij heeft te kampen met privéproblemen waarover ik niet wil uitweiden. Hrosovsky is een speler die na zijn transfer nog een maand voor zijn oude club heeft gespeeld. Ik had hem er graag sneller bij gehad, al was het maar om de concurrentiestrijd aan te scherpen.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Had Mazzu meer tijd moeten krijgen van KRC Genk?

(789 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws