Transfervrij vertrek Balotelli 'niet tegengehouden': 'Hij mag weg in januari'

Transfervrij vertrek Balotelli 'niet tegengehouden': 'Hij mag weg in januari'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 15:28di 03-12-2019 om 15:28

Mario Balotelli zou na een half seizoen alweer kunnen vertrekken bij Brescia. De 29-jarige spits keerde afgelopen zomer terug in zijn geboortestreek, maar is bezig aan een moeizame seizoenshelft bij de Serie A-promovendus.

De 36-voudig Italiaans international is geen zekerheidje bij de hekkensluiter van Italië. Clubvoorzitter Massimo Cellino heeft in het tv-programma Le Iene verklaard dat hij een winters vertrek van Balotelli niet tegen zou houden. "Hij mag transfervrij vertrekken in januari en moet nu kiezen welk pad hij op wil gaan", aldus de preses. "Vechten voor lijfsbehoud vergt veel opoffering, misschien dacht hij dat het gemakkelijker zou zijn."

Bij Brescia is het ondertussen rumoerig. De club ontdeed zich onlangs van trainer Eugenio Corini, die maandag echter doodleuk terugkeerde na het ontslag van zijn opvolger Fabio Grosso. Balotelli kwam in het nieuws omdat hij van het veld liep na het horen van racistische geluiden tegen Hellas Verona, maar de spits werd niet openlijk gesteund door zijn club. "Balotelli is zwart en hij is ermee bezig om zichzelf blanker te maken, maar dat gaat moeizaam", grapte Cellino zelfs over zijn eigen speler.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws