KRC Genk komt mokerslag van eerste helft niet te boven tegen RB Salzburg

27-11-2019 22:48
27

KRC Genk kan niet Europees overwinteren. De Limburgers kwamen twee snelle doelpunten in de eerste helft niet te boven en gingen uiteindelijk met 1-4 ten onder tegen RB Salzburg.

Al na één minuut kwam de uitploeg dreigen, maar doelman Coucke hield een volley uit zijn doel. RB Salzburg was de dreigendste ploeg en kwam een aantal keer opzetten. KRC Genk zocht, maar vond niet echt een opening tegen de Oostenrijkers in het eerste halfuur.

De grootste kans kwam er na een hakje van Hwang, maar Daka schoot onbegrijpelijk over. Aan de overkant was vervolgens KRC Genk gevaarlijk. Paintsil kwam voor doel, maar besloot recht op doelman Miguel. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg echter een flinke mokerslag.

Daka strafte een fout van Coucke genadeloos af. De doelman van Genk liet een ogenschijnlijke pakbal uit zijn handen glippen en de 0-1 stond op het bord. En plots ging het snel. Een minuut later zorgde Minamino al voor de 0-2 na een knappe aanval van RB Salzburg.

KRC Genk kon ook in de tweede helft maar moeilijk voor gevaar zorgen. Dewaest kwam dicht bij de aansluitingstreffer na een uur spelen, maar de aanvoerder zag zijn kopbal op de paal stranden. Twintig minuten voor tijd was het helemaal boeken toe. Haaland gaf een mooie assist op Hwang die gemakkelijk kon binnenleggen.

De thuisploeg was machteloos en RB Salzburg kwam nog een paar keer opzetten. Vijf minuten voor tijd zorgde Samatta alsnog voor de eerredder zorgen nadat Onuachu op doelman Miguel stuitte. Vlak daarna pikte ook Haaland zijn doelpuntje mee. De topscorer zette de 1-4 eindstand op het bord. Het Europese avontuur voor de Belgische landskampioen is voor dit seizoen voorbij.