Anderlecht kan niet zonder Chadli: 'Rode Duivel heeft voet in 67% van doelpunten'

Anderlecht kan niet zonder Chadli: 'Rode Duivel heeft voet in 67% van doelpunten'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 06:57ma 21-10-2019 om 06:57

Met twee doelpunten en één assist tegen STVV bekroonde Nacer Chadli zich andermaal tot de man van de match bij Anderlecht. De dertigjarige Luikenaar zit in de vorm van zijn leven. Hij blijkt ook absoluut onmisbaar te zijn voor Anderlecht.

Met een mooie vrije trap opende hij de score voor Anderlecht tegen STVV. Doelpunt nummer vier voor Chadli dit seizoen en ook de zesde keer dat hij betrokken was bij een Anderlecht-doelpunt. Daar bleef het niet bij. Een assist voor Kemar Roofe en een nieuw doelpunt dikten zijn cijfers aan.

Daarmee zit Chadli aan acht beslissende acties dit seizoen (vijf doelpunten en drie assists). Hij is daarmee betrokken bij acht van de twaalf paars-witte goals, oftewel 67%. Dat berekent Het Laatste Nieuws.

De cijfers tonen daarmee aan dat Chadli onmisbaar is geworden voor de Brusselaars. Frank Vercauteren wilde hem echter niet openlijk de hemel inprijzen. "Of Chadli onze Belgische competitie overstijgt? Dat zou ik niet zeggen. Onze competitie moet van dat niveau zijn dat meer van dergelijke klassespelers naar onze competitie komen", gaf de nieuwe trainer aan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws