Razendspannende periode in 1B, Westerlo doet mee: Gewapend om te strijden

Razendspannende periode in 1B, Westerlo doet mee: "Gewapend om te strijden"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 09:39zo 13-10-2019 om 09:39

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 09:49zo 13-10-2019 om 09:49

De eerste periodetitel in Eerste Klasse B lijkt beslist te worden door een thriller van formaat. Met nog vier speeldagen op de teller staan vier ploegen binnen de drie punten van elkaar. Samen met Excelsior Virton is KVC Westerlo de verrassing bij dat kwartet.

De Kempenaars staan op twee puntjes van de opvallende koploper, Virton. Vrijdagavond boekten ze een 1-2-zege bij het kwakkelende K. Beerschot V.A., waardoor Westerlo tot het einde lijkt te zullen meespelen om de knikkers. Op papier zou de grootste tegenstand moeten komen van Oud-Heverlee Leuven en Union Saint-Gilloise. De Brusselaars spelen zondag nog tegen Sporting Lokeren, met als inzet de leidersplaats.

Westerlo-coach Bob Peeters hoopt dat zijn jongens de lachende derde kunnen worden. "We moeten het match per match blijven bekijken én vooral de voeten op de grond houden. Maar we hebben nog wel twee kanonnen die eraan zitten te komen: Emenike én Vetokele. Als zij helemaal fit zijn, dan moeten we gewapend zijn om mee te strijden met de topteams", klinkt Peeters zelfverzekerd bij Proximus 11.

Voormalig Nigeriaans international Emenike streek, net als Vetokele, deze zomer neer in het Kuipje. Na wat blessurelast zouden zij de komende weken het verschil moeten maken. Op de laatste vier speeldagen van deze periode heeft Westerlo onder meer nog uitwedstrijden tegen OHL en Union in het vooruitzicht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie pakt de eerste periode in 1B?

(193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws