Scheidsrechter Visser eindigt Limburgse derby voor tijd na rellen van fans

28-09-2019 22:34
86

De partij tussen STVV en KRC Genk zal er eentje zijn die nog lang zal nazinderen in Limburg. KRC Genk kwam op een 3-0 voorsprong, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Het leek 3-3 te gaan eindigen, maar scheidsrechter Lawrence Visser besloot de wedstrijd voor tijd te eindigen.

Een vurige Limburgse derby, die het best begon voor de bezoekers uit Genk. En dan vooral voor Theo Bongonda, die bij zijn eerste basisplek in de competitie meteen wist te scoren voor Genk. De Kanaries op achtervolgen aangewezen.

De Kanaries waren nog geen dode vogels en gingen vol op zoek naar die gelijkmaker. Een kans voor Boli, die eigenlijk niet te missen was. Daar bleef het ook bij voor de Truienaren, die geen kansen wisten te creëren.

De tweede helft kon niet veel slechter beginnen voor de thuisploeg, die een strafschop moest incasseren na een handsbal. Ianis Hagi plaatste zich achter de bal en maakte koel af: 0-2 voor de Genkenaren. De wedstrijd leek helemaal gespeeld toen het een half uur voor tijd zelfs 0-3 werd, opnieuw via een strafschop van Hagi. Genk de ploeg van Limburg, STVV droop teleurgesteld af.

Opschudding door thuisfans
De Truiense fans dachten er anders over en gooiden meermaals met projectielen richting Genk-doelman Gaetan Coucke. Reden genoeg voor scheidsrechter Lawrence Visser om de wedstrijd even stil te leggen. Die onderbreking leek STVV ook flink geholpen te hebben. De eerste bal op doel ging meteen binnen, na een corner werd het 1-3. Een wederopstanding van de Truienaren of valse hoop?

Een (klein) mirakel leek alvast in de maak. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-3. De onderbreking gaf STVV duidelijk nieuwe moed, een tweede wind en mogelijk ook punten. En die punten, die kwamen er ook.

Vijf minuten voor tijd begon Stayen plots te dansen. Waar er eerst werd gevloekt, werd er nu gevierd. Een doelpunt van Boli zorgde voor de 3-3. Een wedstrijd voor in de geschiedenisboeken, zo blijkt.

Na de 3-3 werden de fans van Genk helemaal gek. De politie greep in, scheidsrechter Visser ook. Hij besloot om de wedstrijd vroegtijdig af te fluiten bij een 3-3 stand. Hier lijkt nog een staartje aan te komen.