Lestienne: Ik bleef vijf jaar in Brugge, sommigen vonden dat te lang

Lestienne: "Ik bleef vijf jaar in Brugge, sommigen vonden dat te lang"

28-09-2019 07:17 Laatste update: 07:51
1

Na enkele moeilijke jaren komt Maxime Lestienne bij Standard Luik weer boven water. Onder de vleugels van Michel Preud'homme kende de flankaanvaller een uitstekend begin van het seizoen. Tijd om eens terug te blikken op de beginjaren van zijn carrière.

Lestienne brak al op erg jonge leeftijd door bij Royal Excel Moeskroen. "Na Moeskroen toonden verschillende clubs interesse", herinnert hij zich bij Het Nieuwsblad. "Ik bezocht bijvoorbeeld PSV en sprak meermaals met Luc Nilis. Ze hadden een goed project, maar ik wilde dicht bij mijn familie blijven. Het werd Brugge. Het ging mij daar goed af, al denk ik dat ik niet volwassen genoeg was en mij onvoldoende bewust was van mijn kwaliteiten. Ik speelde mijn spel zonder daarbuiten veel over de dingen na te denken."

"Niet dat ik me heel slechte voorbereidde, maar tegenwoordig zorg ik ervoor dat ik professioneler leef en rust heb in mijn hoofd", legt Lestienne uit. "Als ik destijds beter naar Preud'homme had geluisterd, had ik verder gestaan toen ik in Brugge wegging. Tegenwoordig doe ik echt alles wat Preud'homme vraagt. Ik bleef vijf jaar in Brugge. Sommigen vonden dat te lang, maar toen ik vertrok, was ik nog altijd maar 21, hè."