Mignolet: “Alisson mag bij wijze van spreken eigen goal maken & blijven staan”

Mignolet: “Alisson mag bij wijze van spreken eigen goal maken & blijven staan”

27-09-2019 23:14
23

Simon Mignolet mag zich bij Club Brugge weer de nummer één noemen. De voorbije jaren was dat bij Liverpool anders. In Het Laatste Nieuws spreekt de doelman over zijn situatie.

"In mijn hele carrière heb ik moeten vechten tegen het feit dat ik ‘maar’ van Sint-Truiden kwam. ­Sunderland betaalde destijds 1,5 miljoen pond voor me – peanuts voor hen. Zeker als je weet dat ze een jaar eerder Gray Gordon voor 10 miljoen pond hadden gekocht. Ik moest hem vervangen, terwijl ik geen kapitaalsrisico was en dus heel gemakkelijk aan de kant kon worden ­geschoven", aldus Mignolet in de krant.

Mignolet beseft dat hij in Engeland zelf naam moest maken. "Was ik van Genk, Club, Standard of Anderlecht naar het buitenland vertrokken, dan was het een heel ander verhaal geweest. Want dan zou ik 7 of 8 miljoen gekost hebben en wél respijt hebben gekregen. Hetzelfde met mijn transfer van Sunderland naar Liverpool, dat tussen de 7 en 9 miljoen pond (circa 11 miljoen euro, nvdr) voor me betaalde. Alisson (transfer van circa 56 miljoen euro, nvdr) mag bij wijze van spreken de bal in zijn eigen doel gooien, hij zal nog blijven staan."