Clement sluit Cools terug in de armen: “Positief aan het knokken voor zijn plaats”

Clement sluit Cools terug in de armen: “Positief aan het knokken voor zijn plaats”

25-09-2019 16:15 Laatste update: 27-09-2019 14:46
10

Club Brugge opent het bekeravontuur op het veld van amateurclub Franc Borains. Philippe Clement zal enkele basisspelers rust gunnen, terwijl andere jongens hun kans krijgen. Wie er echter opnieuw niet bij is, is Dion Cools.

De vleugelverdediger wordt al wekenlang genegeerd door Clement, terwijl Cools toch zijn trainingen afwerkt met de groep. Toch acht de Club Brugge-coach hem onvoldoende om deel uit te maken van de selectie.

Het Laatste Nieuws denkt dan ook te weten wat er gaande is. Zo is er totaal geen sprake van een blessure of eender welk ander kwaaltje. Wel zou Clement problemen hebben met de mentaliteit van Cools. Indien die instelling niet wijzigt, lijkt zijn verhaal bij Club Brugge definitief voorbij.

De voorbije weken werden ook Jelle Vossen en Siebe Schrijvers enkele malen naast de selectie gelaten. Al was dat volgens Clement wegens luxeproblemen. Zowel Vossen als Schrijvers verschijnen mogelijk aan de aftrap tegen Franc Borains.

Update: Dion Cools is terug opgenomen in de selectie van Club Brugge voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Dat laat coach Philippe Clement tijdens een persconferentie weten. "Dion Cools zit terug in de kern. Hij is de laatste weken positief aan het knokken voor zijn plaats”, aldus de oefenmeester.