Eigen doelpunt van Vitória helpt Standard op weg naar Europese zege

19-09-2019 20:46
7

Standard is goed begonnen aan de Europa League. Donderdag wonnen de Rouches met 2-0 van Vitória. Een eigen goal van Vitória-kapitein Hanin hielp Standard op weg naar de zege. In de blessuretijd zette Mpoku de eindstand op het bord.

Standard begon zonder een zieke Lestienne aan de aftrap. Bij de Rouches was er wel een basisplaats voor Milinkovic-Savic. De doelman die tijdens de voorbereiding geen al te beste indruk maakte, stond er donderdagavond wel. Voor de pauze moest hij – net zoals zijn collega aan de overkant – niet in actie komen, maar in het tweede bedrijf stond de Serviër meer dan een keer zijn mannetje.

Eigen doelpunt Hanin
In de tweede helft had Standard het geluk aan haar kant. Vitória kreeg de betere kansen, maar de Rouches kwamen via een eigen doelpunt van Hanin op voorsprong. Voor de ploeg uit Portugal was het de eerste tegentreffer in zeven Europese duels dit seizoen.

Na de 1-0 probeerde Vitória tevergeefs iets terug te doen. Het claimde tot twee keer toe een strafschop, maar de ref was Standad gunstig gezind. Daarnaast speelde ook zoals al gezegd Milinkovic-Savic met enkele goede reddingen spelbreker. In de blessuretijd nam Mpku alle twijfel weg en zette de eindstand op het bord.

Arsenal wint ruim
In de andere wedstrijd van Groep F won Arsenal met 0-3 op het veld van Eintracht Frankfurt. Na speeldag één zijn de Gunners dus de leider in de groep. Daarna volgt Standard op basis van het doelpuntensaldo. Op donderdag 3 oktober gaat Standard op bezoek in Londen.