Duivels herpakken zich na San Marino: Veel mensen maakten zich te druk

Duivels herpakken zich na San Marino: "Veel mensen maakten zich te druk"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 23:02ma 09-09-2019 om 23:02

Zes op zes en twee keer de nul gehouden: Thibaut Courtois heeft er een succesvolle interlandbreak opzitten. De Belgische nummer één kwam ook op Hampden Park nauwelijks in de problemen.

"Een beetje hetzelfde als in San Marino, denk ik", analyseert Courtois zijn eigen wedstrijd bij VTM. "Eén schot in de eerste helft en in de tweede helft zet ik goed mijn hak bij een een-tegen-een met Robertson. Het was toch belangrijk om die nul te houden. Iedereen was ook gefocust op die gevaarlijke corners, vrije trappen en voorzetten van Snodgrass en Robertson. We hebben een goede match gespeeld, dus ik ga tevreden terug naar Madrid."

Na een mindere prestatie tegen San Marino hebben de Duivels zich herpakt. "Ik denk dat te veel mensen zich te druk maken om zo'n match", blikt Courtois nog eens terug. "Je weet dat je tegen een veel kleinere ploeg speelt, met elf achterin. Het vlotte niet echt, die eerste helft in San Marino, maar ik denk dat dat vandaag wel een feit was. De Schotten durfden ook hoge druk te zetten. Als je dan die eerste lijn van hoge pressing voorbij gaat, met de kwaliteiten die wij hebben, ligt er een hele opening naar voren. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws